Annons
Övrigt | Publicerad 29 augusti 2012 23.22

Celtic-HIF 4-0 (sammanlagt)

Annons

Jaha. Då var det över, för den här gången också. Lång suck. Tung inandning. Tystnad.

Vad hände?

Jo – Celtic prickade in 10 med ett offside-mål. Vi var klara över just det från vår studio på Celtic Park (det var däremot väldigt många där ute i twitter-världen som hävdade motsatsen, med STORA bokstäver dessutom, jag hoppas att de har lugnat ner sig vid det här laget). Nåväl. Det var inte det som avgjorde saken i detta dubbelmöte. En – i hastigheten, när passningen slås – svårbedömd situation där marginalerna grinar illa mot Helsingborg.

HIF fick öppna landskap hemma i Skåne och borde satt både en och tre bollar i Celtic-kassen. I stället blev det två bakåt. Där låg HIF nere på nio. Och i Skottland blev laget uträknat. Ty det saknades speed och fantasi i de avgörande momenten. Och effektivitet, höll jag på att skriva – men det var ju nästan så att de inte ens kom nära avslut. Ty det var tungt den sista tredjedelen. Till skillnad från Celticspelarna som löpte rätt, gjorde sig spelbara, gick rakare på mål och var mer alerta. HIF-spelarna slappnade – av någon anledning – av i eget straffområde. Det kostade dem två mål bakåt. Och dessutom hade Celtic-spelarna hade ätit ett par stora portioner haggis, och på så sätt skaffat sig en hårdhet i kroppen som verkligen märktes i närkamperna. Det var inget snack.

Visst, HIF spelade en helt ok fotboll över stora delar av planen – men i det avgörande området, där mål görs ( man nu inte heter David Beckham och möter Wimbledon) så var det lika fattigt som i klubbkassan för ett par år sedan. Det jublades och joddlades hos dom röda när Celtic lottades fram som motståndare – såpass att den egna skyttekungen Alfred Finnbogsson kunde smita ut från landet och lämna klubben inför den viktiga hemmamatchen. Det gav rätt risiga förutsättningar. Det blev 04 sammanlagt och då är man verkligen inte nära.

Jag är tveksam till att Celtic kommer att skaka om etablissemanget i Champions League.

Men på hemmaplan kommer de att bjuda upp till fest; det är en magisk inramning – vrååååålet som följde på den klassiska hymnen var världsklass rakt av, på läktarna kan de rent av bli mästare denna säsong.

 

Gilla Café på facebook

Annons
Kommentera
Annons