Annons
Övrigt | Publicerad 03 april 2012 09.49

Svagt att tacka nej


Jonas Jerebko – Sveriges enda NBA-spelare, landets stora stjärna, vår enda kända basketspelare (det är bara att fylla i här) väljer att stå över höstens EM-kvalmatcher.

Annons

Varför?

För rehab av en hälsena. Som han slet av 2010. Och som han spelar med alldeles utmärkt med idag.

Jag tror att varenda elitidrottare skulle må bra av någon form av rehab. En kortare paus. Men de flesta kör på ändå, inte minst i sina klubblag. Det är enklare att göra det valet för en klubb som dunkar ut ett gäng miljoner varje år framför ett basketförbund som kan bjussa på Marie-Kex doppat i jordgubbs-saft.

Glöm inte bort:

Jerebko skulle få åtminstone två och en halv månads rehab och vila – och ÄNDÅ spela kvalmatcherna som startar i augusti. Detroit kommer nämligen inte att nå slutspel, om nu någon trodde det.

Tiden, den är inget problem.  Jag skulle kunna ha förståelse om Jerebko hade varit kontraktslös – men Jonas plitade på för fyra år inför den här säsongen (vårt 18 miljoner dollar…).

Sveriges basketlandslag behöver verkligen sin Jerebko. Han – om någon – gör skillnad. Hans utveckling är makalös. Han är så dominerande att förbundet är väldigt ”tillmötesgående” i sina kommentarer om Jerebkos ”Nej tack”. Det står klart att de inte vill stöta sig med sitt affischnamn.

Jag kan inte tycka annat än att det känns sorgligt att Jerebko tackar nej. Innan hans nej så trodde jag på ett svenskt EM-avancemang. Om de lyckas med det nu så är det en smärre bragd. Så stor skillnad är ett svenskt landslag med eller utan Jerebko. Svensk Basket hade verkligen behövt den draghjälpen för att skapa  lite drag bland ribbstolarna.

Det är möjligt att hälsenan ömmar – men jag är säker på att det skaver än värre i Jerebkos eget samvete.

Gilla Café på facebook

Annons
10 Kommentarer
Annons